Binnenlocaties fotoshoot friesland

Buiten foto’s maken is het mooiste wat er is maar soms is het handig om een mooie binnenlocatie achter de hand te hebben, bijvoorbeeld voor het fotoshoot gedeelte van jullie bruiloft. Vandaag deel ik met jullie een aantal tips en suggesties voor het vinden van een mooie binnenlocatie.

BINNENLOCATIES MET VEEL NATUURLIJK LICHT

Persoonlijk ben ik groot fan van fotograferen met natuurlijk daglicht. Ik zou bij het zoeken van een binnenlocatie dan ook zeker letten op de hoeveelheid licht die in de ruimte naar binnen valt. Denk bijvoorbeeld aan locaties met grote ramen waar je kunt staan.

BINNENLOCATIES MET VEEL RUIMTE EN/OF DIVERSITEIT

Voor het maken van een mooie foto heb je in principe maar een klein stukje achtergrond nodig.
Wil je echter een uur lang verblijven op een locatie. Dan is het ook leuk als je wat meer mogelijkheden hebt. Wellicht zijn er meerdere toffe ruimtes, een mooie trap, bankjes of andere elementen waar je mee kunt spelen om toch een verscheidenheid aan foto’s te maken.

WAAR VIND IK MOOIE BINNENLOCATIES?

Allereerst is het handig om te kijken naar waar je gaat trouwen. Je wilt niet een uur lang in de auto zitten om een mooie binnenlocatie te vinden dus beperk je tot wat binnen 20-25 minuten afstand rijden is.

FOTO’S OP JE TROUWLOCATIE OF BRUIDSSUITE

Wellicht ziet je trouwlocatie er van binnen wel heel tof uit en kun je gewoon daar een mooie fotoreportage maken. Bruidssuites zijn daarnaast ook mooie ruimtes om een leuke fotoshoot te houden.

OUDE OF LEEGSTAANDE GEBOUWEN

Kijk eens of er in de buurt ook karakteristieke oude of leegstaande gebouwen zijn en vraag aan de eigenaar of er een mogelijkheid is om daar foto’s te maken.

MUSEA, CAFEETJES OF HET THEATER

Tegenwoordig zijn theaters, musea en cafeetjes superleuk en stijlvol ingericht met als bonus vaak ook nog eens veel ramen waardoor je gebruik kunt maken van natuurlijk licht. Ga eens wandelen door de stad en kijk of er zo’n mooie locatie bij jouw in de buurt is.

OVERDEKTE LOCATIES

Je kunt ook overdekt staan in plaats van binnen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi overdekt viaduct of poort waaronder je kunt staan. Dit is vooral handig als het niet de hele tijd regent.

BEN JIJ NOG OP ZOEK NAAR EEN BRUIDSFOTOGRAAF?

Klik hier voor meer informatie over een bruidsreportage.

KVK.NR. 59559616