Trouwlocaties Friesland

Mooie trouwlocaties in Friesland

Als trouwfotograaf in Friesland kom ik regelmatig op mooie trouwlocaties in Friesland en daarom deel ik graag met jullie een paar van mijn favorieten in deze blog. De voordelen van trouwen op een mooie trouwlocatie is dat je vaak de hele dag daar kunt doorbrengen. Je kunt de ceremonie er houden, receptie, diner en het feest. Sommige trouwlocaties in Friesland beschikken zelfs over slaapplekken waardoor jullie en of jullie gasten ook kunnen overnachten, ideaal!

Trouwlocaties in Friesland waar je buiten kunt trouwen

Een trouwlocatie waar je buiten kunt trouwen is bij mij een persoonlijke favoriet! Trouwen omringd door de prachtige kleuren van de natuur, lekker genietend van het mooi weer, is echt fantastisch. De trouwlocaties in Friesland die ik hieronder deel hebben dan ook allemaal deze optie.

Trouwlocatie Stania State in Oenkerk

Landgoed Stania State is een prachtige trouwloctaie op slechts 18 minuten rijden van Leeuwarden. In het dorp bevind zich ook een kerk waar je met je gasten naartoe kunt lopen. Ideaal als je ook voor de kerk wilt trouwen. Het Landgoed is omringd door een mooi bosgebied. Je kunt landgoed  Stania State compleet afhuren of, als je met een kleinere groep bent, voor een gedeelte. Stania State is een van de populaire trouwlocaties in Friesland dus mocht deze locatie je aanspreken, wees er dan snel bij. Zeker de vrijdag is een populaire trouwdag.

trouwlocaties friesland

Trouwlocatie de Pollepleats in Westhem Friesland

Vlakbij Sneek bevind zich de trouwlocatie de Pollepleats, een iets modernere trouwlocatie. Het leuke aan de Pollepleats is dat het aan het water ligt. Je kunt trouwen bij de steiger (aankomen in een bootje!) , de gasten kunnen tussendoor varen en deze trouwlocatie beschikt over meerdere kamers zodat jullie gasten na het feest ook kunnen overnachten. Hoe leuk is het om de volgende ochtend nog met iedereen even te ontbijten? Niet voor niets een van de gewilde trouwlocaties in Friesland. De Pollepleats wordt vaak een jaar van te voren al geboekt dus ook voor deze trouwlocatie geldt, wees er op tijd bij.

Trouwlocatie Stadhouderlijk Hof Fletcher in Leeuwarden

In de hoofdstad van Friesland bevind zich  trouwlocatie het Stadhouderlijk Hof. Het stadhouderlijk Hof heeft diverse ruimtes beschikbaar voor jullie trouwdag, waaronder een mooie glazen serre. Bij mooi weer kan er in de privétuin achter het gebouw getrouwd worden. Het Stadhouderlijk Hof is een hotel en geeft gasten van bruidsparen een fijne korting als ze ook willen overnachten.

trouwlocaties friesland

Trouwlocatie Meerzigt in Eastermar

Vlakbij Drachten bevind zich het dorpje Eastermar met een wat kleinere, sfeervolle trouwlocatie genaamd Meerzigt. Je kunt bij deze trouwlocatie trouwen in de voorzaal of bij mooi weer in de tuin. Wat deze locatie vooral heel fijn maakt zijn de eigenaren die graag met je meedenken, hele leuke cateringopties hebben en weten hoe je een dag lekker relaxt maakt.

Trouwlocatie Epemastate in Sneek

Trouwlocatie Epemastate is ook een wat kleinere trouwlocatie. Ideaal als je met een wat kleiner gezelschap bent. Je kunt de ceremonie in de tuin vieren of binnen in een van de kamers.
Bij Epemastate beiden ze de optie om jullie entree te maken in een koets. Superleuk als je eens wat anders wilt of houdt van paarden. Voor het feest is het vanwege de beperkte ruimte wat minder geschikt.

trouwlocaties friesland

Trouwlocatie It Flinkeboskje in Hemelum

Hoog op mijn bucketlist staat trouwlocatie it Flinkeboskje in Hemelum. Een prachtige trouwlocatie in het westen van Friesland dus mocht deze trouwlocatie jullie ook aanspreken dan zou ik het supertof vinden om jullie dag te fotograferen. It Flinkeboskje heeft een landelijke sfeer beschikt over een mooie kas waarin je kunt trouwen en heeft een aantal kamers beschikbaar voor gasten die willen overnachten.

Trouwfotograaf in Friesland

Zoeken jullie ook nog een trouwfotograaf? Het lijkt mij superleuk om jullie dag vast te leggen. Als jullie net als ik houden van relaxte dagen, veel gezelligheid, lekker tafelen en foto’s met mooie heldere kleuren zijn wij wellicht een goede match! Als trouwfotograaf heb ik in de afgelopen 6 jaar met veel plezier diverse bruiloften mogen fotograferen in binnen en buitenland. Benieuwd naar mijn werk?

>>Klik hier voor meer informatie <<

KVK.NR. 59559616